Introduktion: Nurse´s Dead Bodies Fyra lik, Audrey (sång), Timothée (trummor), Julien (kontrabas) och Laurent (gitarr), berättar de sjuka historierna om en störd sjuksköterska på vilda punkriff med psychobilly-stil. Niko hjälper dem att arbeta med bandets sound.

 

Band Story: Nurse's Dead Bodies föddes 2013 med Audrey, Tim och Julien. Bandet komponerade snabbt några låtar, blandade punk, rock'n'roll och psycho, för att väcka liv i berättelser som handlar om skräcktema, freaks och psykisk störning.

 

François (gitarr) gick med i bandet och en första 4 låtar EP -Nurse's Dead Bodies says.. hell  O !- släpptes 2014.

De fyra levande döda spelar på pubar, konserthus och festivaler i sitt område och spelar med band som: The Bloodstrings (2018) ; The Monsters, The Devils, The Lucky Devils, Toxic Waste, Jodie Faster, Dr Loomis and the Freakies, Dunwich (2017) ; The Living Deads, Piss Me Off and Kitty in a Casket (2016).

 

Laurent gick med i bandet 2017 och är fortfarande den enda gitarristen efter att Francois lämnade bandet i Augusti 2020.

De fyra döda kropparna spelar in och släpper sin första LP : BEYOND THE GRAVE i mars 2022- till vilken det görs ett videoklipp för singeln Zombi Queen. De 12 titlarna bildar ett sammanhängande och ändå diversifierat album.

 

Nu över till intervjun.....gjordes i juni 2022

 

Tidigare band? Andra band pvid sidan?

-Tidigare spelade vi i andra punkband, men även i ska/reggaeband. Julien (stå bas) ahr faktiskt ett annat punkband som heter CTRL där han spelar gitarr.

Jag kan höra mycket olika influenser men mest punk, psychobilly, horrorpunk? Favoriter från förr?

-NDB:s influenser är 90spunk (Rancid, The Distillers, Hellcat Stuff) och psychobilly (Nekromantix, Tiger Army, Zombie Ghost Train, The Brains)

Nurse's Dead Boides är ni nöjda med namnet? Hur kom det till? Ni var inte rädda för att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Julien hittade på  namnet Nurse's Dead Bodies (trummisens fru är sjuksköterska) och vi ville ha något att påminna om skräckfilmstema (vi tänkte tidigare på Jack'O'lantern eller Cold Miners). Vi tror knappast att det finns någon annan som är så galna som vi som och hetersom  ett band som detta :D Vi gillar namnet (och bandet) Nekromantix.

 

Vad är det bästa med att spela live? Har ni gjort något sedan covid kom?

-Vi har spelat in under covid-skiten. Så snart det lugnade sig tog vi oss tillbaka på vägen (sedan februari 2022) och vårt album kom ut i mars 2022. Vi spelade på barer, gjorde vår första spelning i Paris, och vi har redan planerat spelningar för september och oktober (kort Halloween Tour). Vi skulle vilja spela på några festivaler 2023 innan vi börjar spela in vårt andra album. Att spela live tillåter oss att visa vår (galna) energi och dela den med allmänheten, som alltid sjunger tillsammans med oss.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

 -Det bästa stället att spela är överallt där det glädjer människor.

Hur är det att spela den här typen av musik i Frankrike just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Vi har spelat med franska Lucky Devils, Bulgarian Yogurts, Dr Loomis och The Freakies (psycho band), vi skulle vilja spela med Monster Klub eller Banane Metalik. Vi har också spelat med The Bloodstrings, The Living Deads, Kitty i en kista. Det finns inget många band med kvinnlig sångerska. Skulle vara häftigt att spela med Horropops eller The Distillers. Psychobilly/punkabilly i Frankrike är inte särskilt känt och ses sällan på stora festivaler. Vi sänds på radio i USA eller Storbritannien men inte i Frankrike (förutom på några lokala kanaler).

 

Hur skulle du beskriva din musik med tre ord för människor som aldrig har hört er?

 -Vår musik är Energisk Horror Punkabilly

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil? Finns det några bra band från Frankrike just nu? Är punkscenen/metalscenen/hardcorescenen stor?

-Vi har politiska idéer men musik är verkligen något som vi tar isär! Vi är bara uppmärksamma på de platser vi kan spela för att inte träffa människor vi inte vill ha. Att vara punk är ett sinnestillstånd, det vill säga att uppmana till tolerans. Den franska punkscenen utvecklas, men det är ändå mycket arbete för kvinnor för att få respekt och jämställdhet i scenen.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Bra band från Sverige vi känner till är ABBA, Arch Enemy, Millencolin, Liberator, Meshuggah, ...

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Ni sjunger lite på franska eller hör jag fel? Berätta lite om följande låtar

-My Nurse

-Wicked Mind

-Zombi queen

-Vi skriver både på franska och engelska (och till och med lite spanska på Santa Muerte), men följande låtar är bara på engelska.  Julien och Audrey skriver de flesta texterna. Om låtarna:

My Nurse avslöjar bandets början, vi är bara de fyra kropparna som har väckts till liv igen för att berätta historierna om denna mystiska och psykosjuksköterska. 

Wicked Mind handlar mer om dubbel psykologi, ondska kontrollerar sinnet och får någon att döda människor.

Zombi Queen handlar om zombies som festar med sin gudinna i sin kyrkogård.

Dessa tre låtar är en bra sammanfattning: på scenen är vi typ av besatta av en gemensam energi och vi vill att människor ska festa med oss och att befria sig själva (och oss själva också) från alla dåliga saker som kan hända i vardagen, som ett utlopp.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om? Eller är inget heligt?

-Vi sjungerom död, blod, fest, psykisk störning (den andra skivan kommer att handla mer om den här sidan, mindre blodig), vi behöver inte prata om politik i våra texter.

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt eller har du inga politiska låtar? Är det viktigt att få ut dina åsikter inom musiken? Eller är det okej att spela musik och inte sjunga om politik?

-Den enda politiska aspekten är jämlikhet av rättigheter (alla döda är jämlikar eller hur?), frihet att vara vem du vill, tolerans och enhet. 

Vem gör era skivomslag?

En lokal konstnär vid namn Colin gjorde vårt omslag och logotyp!

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du fick välja vad som helst? Senaste skivan kom på vinyl eller?

-Vi gjorde vår första skiva på cd och K7 men vi planerar att göra den på vinyl också. Det är verkligen viktigt för oss att göra den på vinyl.

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Intervjun är lite för lång för att vara en första :D Eftersom jag är den enda som talar engelska har det tagit för mycket tid att översätta alla frågor till franska, sedan alla svar från franska till engelska, så jag valde att svara för bandet, hoppas att de inte blir arga på mig:D

Bryr ni er om recensioner?

-Recensioner är bara ett sätt att dela vår passion med en vildare allmänhet.

Vilka band jämför folk er med, är det tråkigt att folk jämför er med andra band eller är det förståeligt?

-Vi har jämförts med Burning Lady (ett franskt punkband) eftersom de också kommer från norra Frankrike och även de leds av en kvinna. Det är bra, vi gillar vad de gjorde!  https://youtu.be/fiIQq8L6O7s

 

Om du fick välja fem band från förr och historien och nutida band och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade du valt?

-De skulle vara för många band vi skulle hade velat spela med, eller så skulle vi vilja spela med.:) Det är intressant att spela med band vi inte ofta hör/ser live, som att vi ska spela i slutet av juni med Ghost Bastards, ett psychobillyband från Argentina!

En fråga till....ölfavoritsort? Om ni gjorde en öl vilken sort skulle det vara och vad hade den kallats?

-Vi är från norra Frankrike, vi dricker belgisk öl och några lokala riktigt goda öl ==> https://www.facebook.com/BrasserieDePlus/

 

Något mer att tillägga?

-Hoppas det blir bra med dessa svar, jag svarade inte på hela intervjun men om det finns andra saker du verkligen behöver veta kan du alltid fråga:)

Tack igen ! (

(Julien) – Nurse´s Dead Bodies