Adits kommer från Kanada och jag har bara hört några låtar med dem men jag ville verkligen intervjua dem och jag tycker att de är en hybrid mellan Dead Kennedys, D.O.A. och deras egen punkstil. April 2022.

 

Berätta lite historia om gruppen?

-Adits startade sommaren 2018 efter att ha druckit 48 öl och ätit ett dussin cheeseburgare på en grillfest i den lilla bergiga regionen känd som West Kootenays i British Columbia, Kanada. Efter att ha sparkat röv i några år på den lokala scenen kom Covid och decimerade bandet ... men nu... Adits är tillbaka med ett par nya medlemmar och är hårdare än någonsin.

 

Berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

-Andy Kesslar - den bästa punkrocktrummisen i Kanada med glasögon! Andy är lyckligt gift och tycker om att dra sina ledningar genom väggar, både som elektriker och pervers. Andys rökvanor med två paket bom dagen begränsar bandens jamsessioner till bara 4 timmar åt gången. Andys gamla band inkluderar: Herd of Wasters, Savage Henry, Xembroys och Grand Lodge (för att nämna några.)

Kirk Stevedore - gitarrist och sång, men ännu viktigare guldgrävare med dålig rygg och skägg för att bevisa det! Kirk gillar att gräva hål i marken på jakt efter glänsande stenar, billiga öl och konsumera så mycket baseboll som mänskligt möjligt. Hans tvångsmässiga tvång finner honom att damma och rengöra förstärkare, trummor och instrument mellan repetitionerna ... Det är ett verkligt problem. Kirks gamla band inkluderar: Dirty Bird, The Stevedores, T.W.A.T. och The Vagrants.

Max Cayer - basgitarr och bakgrundssång med en rolig accent. Max är en fransk kanadensare från Montreal, Quebec. Max bästa egenskaper är hans fantastiska hår- och bastoner... Hans värsta är, ja... att vara fransk... hahaha! Han ville bli racerförare, men efter att ha sett Duff på TV vid 11 års ålder tog Nigel Mansell en sidoplats. Han misslyckades en gång med att kvalificera sig på Indy 500 på cykel. Hans kärlek till Primus är läskig och konstig, men bandet står ut med det eftersom han kan dansa som Les Claypool på scenen. Viktigast av allt är att Max driver ett skivbolag från sitt hem i Castlegar, British Columbia med namnet: Coup sur Coup. Han har också spelat trummor i: Nous Etions och Fuck Toute. Max ville också försäkra sin mamma om att han fortfarande tvättar sig bakom öronen

 

Jag kan höra mycket olika influenser men en del från gamla kanadicker (DOA) och amerikansk musik (Dead Kennedys)? Favoriter från förr?

-Adits älskar all slags musik, från skandinavisk rock n roll till engelsk punkrock. Men ja, vi drar många av våra influenser från så många stora kanadensiska band, som: SNFU, No Means No, Dayglo Abortions och DOA. Vi gillar hastigheten och ilskan hos band som Poison Idea, kukrocken i band som Turbonegro och komedi som Quincy Punx.

 

Är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Vad betyder det? Var ni inte rädda att något annat band skulle heta så här? Det är väldigt likt Adicts... Vilket är det bästa bandnamnet vet?

-Bandets namn, The Adits, kommer från en guldgruvterm. En adit är i grunden en grotta eller passage som leder till en gruva djupt inne i ett berg. Vi gillar namnet lika mycket som vi gillar Adicts från England. Målet är att en dag vara på samma spelning som The Adicts och verkligen förvirra skiten ur människor.

 

Vad är det bästa med att spela live? Har ni gjort något sedan covid-199?

-Det bästa med att spela live är gratis öl. Leende fans är ok, bara om de ger oss öl. Annars föredrar vi att de lämnar... efter att ha köpt en av våra t-shirts. Covid har eliminerat lokala spelningar, men de kommer långsamt tillbaka. Adits gjorde några live-streams under pandemin, men som alla andras var de tråkiga.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Det bästa stället att spela på i vår lilla bergsregion är i Rossland eller Nelson, British Columbia... massor av arenor och stora folkmassor! Det sämsta stället att spela på är Quebec.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Kanada just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Scenen är att Kanada sakta återgår till det normala. Covid har förstört många band, tvingat andra att göra medlemsbyten (inklusive The Adits) och har försenat många konserter och album från att komma. Men uthållighet enkänns i scenen... musik är faktiskt livet! Adits spelar vanligtvis med andra punkrockband, metalband och vilken hippy-shit som än rullar ut från campare här i British Columbia.

 

Hur skulle ni beskriva din musik med tre ord för människor som aldrig har hört er?

-Med tre ord, Adits är en: Bra jävla tid!

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil? Har det förändrats genom åren?

- Alla åldras och alla förändras genom åren, men "punk" verkar vara den enda konstanten i livet. Håret faller av och blir grått, men gitarrer och trummor låter alltid likadant. Det är energin och de goda tiderna som vi trivs på, och punkrock fortsätter att ge oss, även efter alla dessa år!

 

Vilken låt/album eller grupp var det som tog dig in i punk/hardcore?

-Band som Ramones, Sex Pistols och DOA var banden som först ledde oss in i punkrock. Men också så många av de kanadensiska banden också, som: Forgotten Rebels, Teenage Head, The Subhumans och Pointed Sticks.

 

Vad ska en ung kille göra idag för att chocka sina föräldrar som vi gjorde när vi var unga? Har de redan sett allt?

-Som ung nuförtiden är det inte lätt att chocka föräldrar, om du inte stöder Adits, eller gifter dig med en fransman. Lila tuppkammar och tatueringar är jävligt lama 2022... Vi behöver en ny G.G. Allin så snart som möjligt.

 

Hur är det att bo i Kanada nu? Politiskt? Fascister? Vad säger den kanadensiska regeringen om kriget i Ukraina?

 - Kanada är ett enormt land, så politiken skiljer sig från kust till kust och provins till provins. Det som förblir konsekvent är: Dra åt helvete med fascister och stoppa kriget i Ukraina. De människor som tvingas vara inblandade i kriget i Ukraina finns i våra hjärtan och i våra tankar... Adits hoppas på fred.

 

Finns det några bra band från Kanada just nu? Är punkscenen/metalscenen/hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Återigen, Kanada är enormt! Det finns massor av bra band i Toronto, Vancouver, Saskatoon och varje skithål däremellan. Skivbolag som Wasted Wax Records i Alberta, Kanada hjälper verkligen till att föra nya kanadensiska band in i dagens ljus.

 

Vad vet du om Sverige? Har du varit här nån gång? Vad är typiskt svenskt?

- Adits har aldrig varit i Sverige, men skulle gärna komma över och njuta av några av de läckra svenska fiskeställena! Vi vet att människorna är väldigt attraktiva i Sverige och att vädret är lika kallt som Kanada, ... Vi måste komma och se själva!

 

Har ni hört några bra band från Sverige?

-Det finns så många grymma band i Sverige! Några av våra favoriter är: Raised Fist, 59 Times the Pain, Refused och Meshuggah.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Berätta lite om följande låtar - I ahte the summer -Mexican Tonight -Piggy palace

-Kirk Stevedore skriver majoriteten av texterna till The Adits. Han får sitt inflytande från att leva livet och ha ett öga för all den udda skit som finns i världen. "I hate the summer" handlar om klimatförändringar och hur de skogsbränder som kommer varje år till vår region i världen... Inga trevliga saker. "Mexican Tonight" är en konstig liten berättelse om kannibalism... Google Armin Meiwes. "Piggy Palace" är en true crime-succé om seriemördaren Robert Pickton från Vancouver.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om? Eller är inget heligt?

-Adits kommer att skriva om vad som helst, så länge de känner för det. Det finns inget tryck att försöka vara ett politiskt band eller något liknande. Adits är bara ett roligt punkrockband.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt? Är det viktigt att få ut dina åsikter i musik? Eller är det okej att spela musik och inte sjunga om politik?

-Politik och musik kan gå hand i hand, men inte alltid för The Adits. Om en Adits-låt är politisk, kan den vara smart förklädd... Vi överlåter det till fansen att reda ut det.

 

Bästa politiska bandet/artisten?

-Favorit politiska band: Dead Kennedys, The Clash och Propagandhi

 

Tror du att musik (text och så vidare) kan förändra någons liv, jag menar människor som lyssnar på musik? Har du något exempel?

-Musik kan definitivt förändra en persons liv och kan definitivt hjälpa till att dra människor in och ut ur svåra tider. Som musiker är det verkligen terapeutiskt att spela. Som lyssnare kanske det inte finns något bättre sätt att glömma dagens problem än att skruva upp ljudet på dina favoritskivor.

 

Ditt favoritskivomslag genom tiderna? Vem ska era omslag? Och har ni några bra skivaffärer i din hemstad?

-Fear "More Beer" eller Meatmen "Pope on a Rope" är ett par av våra favoritlåtar. Vi är kreativa killar, så vi gör våra egna skivomslag. Vår favorit lokala skivbutik är: Late-Night Record Shop i Trail, British Columbia.

 

Är det viktigt att få ut skivor med era grejor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar ni om niu kunde välja vad som helst? De tre låtarna jag har blir det något fysiskt?

- Det är viktigt att få ut några fysiska kopior av vår musik. Vi gillar både vinyl och kassetter, men ett band nuförtiden måste också ha ut skiten på nätet ... vi gillar att göra videor för de flesta av våra låtar ... du hittar oss redan på Youtube.

 

Berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under något gig?

-En rolig historia om en liveshow är: En gång öppnade Kirk Stevedore för Misfits i Toronto, och när han pratade med Jerry Only utan smink trodde Kirk att han var busschauffören ... hoppsan!

Hur ser er publik ut? Vilka personer saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med? -Vår publik är alltid full och ful... riktiga kanadensiska punkare! Vi har spelat med: DOA, Chixdiggit!, The Real McKenzies och otaliga fantastiska radband.

 

Ranka era fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Adits har för många favoritalbum, som spänner över många genrer, för att kunna begränsa det till en Topp 5. De viktigaste sakerna i livet är: familj, musik, guld, cigaretter/gräs och öl.

 

Första, sista och dyraste skivan som någonsin köpts? Eller köper ni inte skivor längre?

-Vi köper alla skivor hela tiden... de är alltför dyra!

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

- Intervjuer är inte tråkiga, de är roliga och är det bästa sättet att lära sig om de band vi gillar.

 

Bryr ni er om recensioner? Vilket är det märkligaste ni någonsin haft, med det här bandet eller något annat band du har varit med i? Har ni någonsin ändrat något efter en dålig recension?

-Adits har aldrig haft en dålig recension, inte ens efter 3 087 intervjuer. Vi kanske är så snälla... eller så är vi lögnare!

 

Vilka band jämför folk er med, är det tråkigt att folk jämför erg med andra band eller är det förståeligt? Vilket är det mest udda bandet ni har jämförts med?

- Adits vill gärna tro att de har sitt eget, originella sound, men det är omöjligt att tro att många av våra influenser inte omedvetet hamnar i våra låtar. Bandet har jämförts med SNFU och Dayglo Abortions... båda är vi ödmjuka inför.

 

Om du kunde välja fem band från förr och historien och nutida och både döda och levande band för att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem har ni valt?

-Fem band vi vill spela med: Meatmen, Fear, The Chats, Dwarves och Refused.

 

Är musik ett bra sätt att komma ut med frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

- Musik är den enda befrielsen av frustration vi har som band. Oavsett om det är depression, stress eller familjeproblem finns musik alltid där och väntar på att läka. Musik är våra själars livsnerv.

 

Vilken är den mest udda frågan du någonsin har fått i en intervju? (Förutom den här)

 -Det finns inga irriterande frågor. Varje fråga får ett svar som i sin tur bara ger fansen mer information om The Adits!

 

 Vilket är frågan du vill ha men du aldrig får. Fråga och svara på den?

-F: Vad hände med den gamla lineupen? S: Covid-pandemin drog de ursprungliga Adits i olika riktningar och lämnade ett tomrum i bandet. Men bandet är ståndaktigt och kommer att hålla igenom vad som helst... det finns inte så många band där ute som inte har haft lineup

förändringar genom åren, The Adits är inte annorlunda.

 

Framtidsplaner för bandet? Du har en emassa grejort som händer i år... Berätta?

-Framtiden för bandet är ljusare än en solstorm. En riktigt bra skiva kommer, konsertdatum kommer tillbaka och The Adits kommer att producera flera roligare musikvideor! Efter allt det där kommer vi till Sverige... Snälla, fixa det åt oss, Peter!

 

För dig själv?

- Planen för den närmaste stunden är att fortsätta att gå igenom vårt låtmaterial genom repetition, konserter, inspelning och goda tider.

 

Visdomsord?

-Visdomens ord: Sluta aldrig gräva. Du kanske är en kilometer från en miljon dollar, men du kan också bara vara en centimeter bort. Fortsätt!!!

 

Något att tillägga?

- Tack för erkännandet och stödet från Sverige. Adits älskar er!

 

En fråga till... ölfavoritsort? Om ni gjorde en öl vilken sort skulle det vara och vad har det hetat?

-Om Adits gjorde en öl skulle det vara en pilsner eller lager som heter: Golden Gods.

 

Berätta om den tecknade musikvideo Cops & Roger som ni gjort

-Cops & Roger-tecknad film handlar om övernitiska poliser som gillar att vänta utanför konserthus och sätta dit folk för att de har två öl.